Navlesnorsblod i moderne medicin

Forstå brugen og potentialerne bedre

Forskningsområderne i regenerativ medicin er meget omfattende og ekstremt lovende. Førende forskere antager, at hver syvende person i fremtiden vil få brug for en behandling baseret på stamceller i løbet af deres liv. Vita 34 arbejder også på at forbedre navlesnorens potentialer og udvide dens mulige anvendelsesområder.

 

"Jeg har beskæftiget mig med stamceller og navlesnorsblod i mange år og jeg er overbevist om, at vi netop i navlestrengsblod -og væv vil finde bred anvendelse til al medicin i fremtiden.“

Dr. Margit Müller (Specialist i den medicinske og videnskabelige afdeling)

I fremtidens medicin vil det blive en fast forankret terapikomponent. I næsten 20 år har forsknings- og udviklingsteamet hos Vita 34, der består af specialister, biologer, biokemikere og medicinsk-tekniske specialister, undersøgt stamceller fra navlesnorsblod -og væv. I samarbejde med kendte universiteter og forskningsinstitutioner undersøger Vita 34 nye behandlingsmuligheder for hjerte-kar-sygdomme, sygdomme i det bloddannende system og type 1-diabetes. Mange læger og forskere mener ligesom Vita 34, at der er et enormt medicinsk potentiale i stamcellebehandling. Vita 34 er med til at aktivt at forme denne udvikling.

Her præsenterer vi udvalgte forskningsprojekter med navlesnorsblod forskellige sygdomme og indikationer:

 

Grundforskning

Vita 34 er involveret i grundforskning. I samarbejde med Medical University of Hannover ønsker Vita 34 at udvikle en metode til at lave inducerede pluripotente stamceller (ipS-celler) fra navlesnorsblod. Specialiserede kropsceller ønskes produceret ud fra dem – for eksempel hjertemuskelceller eller leverceller.

nabelschnurblut-medizin-grundlagenforschung

Sammen med kendte forskningsinstitutioner er Vita 34 involveret i grundforskning. Målet er klart: at finde nye terapier og applikationer med stamceller fra navlesnoren og dermed udvikle behandlingsmuligheder til tidligere uhelbredelige sygdomme.

 

Erhvervet høretab

På Children’s Memorial Hermann Hospital Houston, Texas, behandles børn med erhvervet høretab med deres egne stamceller fra navlesnoren. Formålet med undersøgelsen er klart defineret: Forskerne ønsker at finde en alternativ behandlingsmetode til at regenerere høreevnen og dermed forhindre problemer med sprogudvikling og vanskeligheder i skolen og på arbejdspladsen.

Hjerneskade i den tidlige barndom

Hjerneskade i den tidlige barndom kan f.eks. forekomme på grund af iltmangel under fødslen, utilstrækkelig forsyning i livmoderen eller et prænatalt slagtilfælde. Hjerneskadede børn er allerede blevet behandlet med deres eget navlesnorsblod i flere kliniske studier og terapeutiske forsøg. Mange patienters tilstande forbedres betydeligt ligesom begrænsningerne bliver mindre. Dette bekræfter antagelserne fra dyreforsøgene i praksis. En beskyttende virkning udløst af stamceller fra navlesnorsblodet kunne demonstreres der.

nabelschnurblut-fruehkindliche-hirnschaedigungen

Hjerneskade i den tidlige barndom som kan udløses af et slagtilfælde hos det nyfødte barn, iltmangel under fødslen eller en ulykke eller sygdom. Navlesnorsblod er blevet brugt i terapeutiske forsøg på at lindre de problemer der opstår – ofte med stor succes.

 

Kunstige hudtransplantationer

Forskere fra University of Granada har udviklet kunstige hudtransplantater fra navlesnorstamceller til klinisk anvendelse efter forbrændinger eller alvorlige skader.

 

Solide Tumorer

Børn med tumorsygdomme fik deres eget navlesnorsblod efter kemoterapi for at stimulere bloddannelse og styrke immunforsvaret igen

 

Blodkræft

I dag bruges stamceller fra raske søskende eller donorer oftest til behandlinger indenfor blodkræft. Patientens eget navlesnorsblod bliver kun brugt i sjældne undtagelsestilfælde, når det handler om blodkræft.

 

Type-1-Diabetes

Børn med juvenil diabetes bliver behandlet med deres eget navlesnorsblod i en klinisk undersøgelse understøttet af Vita 34. Målet er at stoppe immunsystemet fra at ødelægge de insulinproducerende celler

 

Stamcellebehandling efter et hjerteanfald

Sammen med University of Rostock fandt Vita 34-forskerne i dyreforsøg, at infusion af stamceller fra navlesnorsblodet kunne forbedre blodgennemstrømningen og pumpekapaciteten i hjertemusklen efter et hjerteanfald.

nabelschnurblut-medizin-herzinfarkt

Op til to milliarder hjerteceller dør i forbindelse med et hjerteanfald. Vævsteknikken har til formål at reparere denne skade ved hjælp af kroppens eget væv. Stamceller skal derfor vokse til hjerteceller.

 

Stamcellebehandling ved slagtilfælde

Resultaterne af fælles prækliniske studier med universitetet i Leipzig og Fraunhofer Institute (IZI) viste, at lammelse og bevægelsesforstyrrelser efter et slagtilfælde kan reduceres ved infusion af navlesnorsblod

Mere viden om emnet

Fordele og særlige egenskaber ved navlesnorsblod

Stamceller fra navlesnorsblod er unikke, unge og særligt tilpasningsvillige. Stamcellerne som opbevares i en stamcellebank, kan anvendes i forbindelse med forskellige stamcellebehandlinger.

Opbevar stamceller fra navlesnorsblodet sikkert med Save Stem Cell Center og Vita 34

Vi har udviklet trygge og pålidelige processer og opbevaringsmetoder, så stamcellerne er tilgængelige i den bedste kvalitet for dit barn og din familie i mange år fremover.

Navlesnorsvæv - rigt på værdifulde stamceller.

Navlesnorsvævet indeholder et særligt stort antal mesenkymale stamceller og er derfor også en meget interessant stamcellekilde for fremtidens behandlingsformer.

Se priser på vores forskellige pakker

Du kan vælge enten at få opsamlet og opbevaret navlesnorsblodet alene med pakken "SavePlus" eller både navlesnorsblod og navlesnorsvæv med pakken "SavePlusCordTissue".

Vi tilbyder de to forskellige pakker med opbevaringsperioder på henholdsvis 20, 25 eller 50 år. OPbevaringsperioden kan altid forlænges, når den udløber.

Finansiering er naturligvis også en mulig via vores samarbejdspartner Basisbank. Ønsker du at vide mere om finansiering skal du kontakte os i god tid inden fødslen, så du kan blive forhåndsgodkendt.

Sammenlign priser og vilkår

OPBEVAR NAVLESNORSBLOD - OG VÆV