En gave for livet

Navlesnorsvæv

Stamceller fra navlesnorsvæv er især vigtige inden for regenerativ medicin, da de kan reparere og regenerere beskadiget væv. Tilmeld dig nu til en af ​​vores informationsbegivenheder, og få endnu mere viden om potentialet ved navlesnorsvæv.

Bliv kunde nu!

Hvorfor skal jeg gemme stamceller fra mit barns navlesnorsvæv?

  1. Navlesnorsvævet indeholder stamceller, som er ekstremt interessante inden for regenerativ medicin

    Navlesnoren skal kunne modstå lidt af hvert, som barnet i livmoderen vokser og bevæger sig. Den skal være stærk, samtidig med at den skal være fleksibel. Navlesnoren indeholde normalt tre blodårer - en vene og to arterier.  Rundt om venen snor de to arterier sig som spiraler, og denne konstruktion gør, at navlesnoren faktisk kan udvide sig og trække sig sammen, som barnet roterer rundt i livmoderen. Som en ekstra beskyttelse er disse vitale blodårer omgivet af en blød, gelatinøs masse - en masse som udgør selve navlesnorsvævet og som vi kalder for Wharton's Jelly.

    Ud over kollagen og hyaluronsyre indeholder Wharton's Jelly en høj koncentration af mesenkymale stamceller.

  2. Stamcellerne fra navlesnorsvævet har unikke egenskaber

    Ligesom stamcellerne fra navlesnorsblodet, er stamcellerne fra navlesnorsvævet også af en helt særlig karakter. Stamceller fra navlesnorsvæv indeholder mesenkymale stamceller, som er navnet for bindevævets udifferentierede stamceller. Mesenkymale stamceller meget interessante for regenerativ medicin, fordi de kan reparere og regenerere beskadiget og ødelagt væv.

    De mesenkymale stamceller fra navlesnorsvævet er unge, umodne, vitale og multipotente. På grund af deres store differentieringspotentiale kan de danne forskellige typer vævsceller. De har derfor et enormt potentiale samtidig med, at de hverken er påvirket af alder, sygdomme eller miljøpåvirkninger. Chancerne for en succesfuld transplantation er særlig gode ved anvendelse af mesenkymale stamceller fra navlesnorsvæv .

  3. Vita 34 har tilladelse til at opbevare navlesnorsvæv.

    At gemme stamceller fra navlesnorsvævet er en forholdsvis ny mulighed, som forældre kan vælge, når de ønsker at gemme stamceller fra deres børns navlesnor. 

    I Danmark blev denne service først en reel mulighed i sommeren 2016, hvor vi som de første kunne tilbyde vores kunder at gemme stamceller fra hele to stamcellekilder - altså både navlesnorsblod og -væv.

    Hos Vita 34 har vi alle de nødvendige tilladelser til opsamling, behandling og kryopræservering af navlesnorsvæv.

    Stamcellerne opbevares og fryses i deres naturlige miljø - Wharton's Jelly- for at have så stort et potentiale for anvendelse i fremtiden, i takt med at forskningsresultater og nye behandlingsmetoder spirer frem.

  4. Opsamling af navlesnorsvæv er enkel, risikofri og sikker for mor og barn.

    For at sikre navlesnorsvævet og de dyrebare stamceller, som det indeholder, skal navlesnoren sikres umiddelbart efter fødslen. Opsamlingen af ​​navlesnorsvævet finder sted, når moderkagen er født og det er enkelt og fuldstændigt risikofrit og smertefrit for både mor og barn. Hvor navlesnorsblodet opsamles i en blodpose, skal navlesnoren efter blodopsamlingen isoleres og klippes af moderkagen. For at minimere forureningsrisikoen skal hele navlesnoren anbringes direkte i den specielle transportbeholder. Navlesnorsblod og -væv sendes derefter til Vita 34-laboratoriet med express-kurer. Her finder diverse tests og tællinger sted og efterfølgende kryopræserveringen til ca. -180 ° C ved brug af flydende nitrogen. De mesenkymale stamceller fra navlesnorssvævet bringes i biogoligsk dvale, ligesom blodstamcellerne, så stamcellerne holdes unge, friske og bibeholder deres særlige egenskaber til eventuel anvendelse i fremtiden. Skal stamcellerne en dag bruges, ligger de klar til anvendelse og  som familie undgår man en unødvendig ventetid.

  5. Hvad kan man bruges stamcellerne fra navlesnorsvævet til?

    Det nyfødte barns stamceller fra navlesnorsblodet og navlesnorsvævet er meget værdifulde. Som ”allroundceller” er de i stand til at udvikle sig til forskellige celletyper og dermed regenerere sygt eller beskadiget væv. Navlesnorsblodet indeholder et særligt stort antal hæmatopoietiske stamceller, som spiller en central rolle i behandlingen af ​​sygdomme, som er relateret til vores bloddannelsessystem og immundefekter. I navlesnorsvævet dominerer derimod de mesenkymale stamceller, som udvikler sig i organismen til knogler, muskler, fedtvæv, sener og brusk. Kort sagt hele vores bevægelsesapparat. Derudover producerer disse stamceller også organ-væv, såsom hjertemuskel, nyrer, lever og blod- og lymfekar.

    Mesenkymale stamceller fra navlesnorsvævet er særligt interessante for regenerativ medicin. De bruges allerede i over 500 kliniske studier over hele verden. Klassiske anvendelsesområder er indenfor ledsygdomme såsom slidgigt eller leddegigt. En transplantation med navlesnorsstamceller vil stimulere dannelsen af ​​nye celler i kroppen og reparerer beskadiget væv. Således kan stamcellebehandling måske endda være et alternativ til kunstige led i fremtiden. Mesenkymale stamceller viser også lovende resultater indenfor behandlingen af autoimmune sygdomme. De er i stand til at reducere afstødningsreaktioner i immunsystemet ved at dæmpe og berolige de immunceller, der ønsker at reagere og angribe gode celler.

Ægte blodbrødre.
To søskende og en stor succes.

Livet skulle ikke slutte her!

Jan Hömme fra Tyskland er en sund og rask ung mand i dag. Men for 15 år siden, da han blev diagnosticeret med aplastisk anæmi vidste ingen, hvordan hans fremtid ville udvikle sig, eller om der overhovedet ville blive en fremtid for ham. En ting var dog sikkert; Jans liv var nærmest kun lige begyndt og det måtte ikke slutte her!

Lillebror blev redningsmanden

Da Jan's bror Arne kom til verden to år senere, blev et nyt håb også født! Arne's stamceller fra navlesnoren blev nemlig opsamlet af Vita 34 og dette gav nye muligheder for behandling. Stamcellerne fra lillebrorens navlesnors ville nemlig potentielt kunne behandle Jan's sygdom, såfremt der var et match mellem brødrenes vævstyper.

Kampen for livet begyndte.

Heldigvis fandt man vævstypematch mellem søskendeparret, og netop det en forudsætning for, at stamcellerne overhovedet ville kunne bruges og blive accepteret i Jans krop. Da Jan blev tiltagende syg og svag besluttede lægerne meget hurtigt, at han skulle have en transplantation og at lillebrorens navlesnorsstamceller skulle bruges til behandlingen. Vita 34 leverede stamcellerne til hospitalet og de blev transplanteret samme dag.

Kæmpede sammen - vandt sammen.

Transplantationen var en succes og stamcellerne virkede. Jan fik det hurtigt bedre og kunne forlade hospitalet. Snart så man en glad dreng, som igen kunne gøre alle de ting, som de andre børn i hans alder gjorde. Alt dette takket være lægevidenskaben og hans elskede hans lillebror.

Når et liv reddes

Lillebrorens stamceller reddede Jan og han vil til evig tid være taknemmlig for den mulighed som lægerne, den moderne stamcelleterapi og stamcelleopbevaringen i sig selv har givet. Flere år efter fik Jan lov til at komme i praktik hos Vita 34, da han har et stort ønske om at hjælpe andre, ligesom han håber, at hans historie måske kan gøre en forskel for andre, som overvejer at gemme stamceller fra navlesnoren.

En gavmild kilde

Navlesnorsvævet er en af ​​de mest værdifulde kilder til mesenkymale stamceller (MSC).

Mere vitalitet

Mesenkymale stamceller er omdrejningspunktet for regenerativ forskning.

Et langt liv

Mesenkymale stamcellers alsidighed er afgørende for reparation af beskadiget kropsvæv.

Det siger vores kunder

Pernille Jacobsen
"Når terminsdatoen nærmer sig, vil man bare gerne være godt forberedt. Når jeg kigger på min fødslespakke, som står ved siden af tasken til sygehuset, får jeg netop følelsen af at være godt klædt på og klar.”

Det siger vores kunder

Gabriela Vestergaard
"Jeg overvejede faktisk muligheden for at opbevare stamceller til mit barn allerede tidligt i graviditeten. Takket være den kompetente rådgivning og den gode service fra Vita 34 var beslutningen heller ikke svær, da terminen nærmede sig."

Det siger vores kunder

Rebecca Sofie Hansen
"Alle, der føder et sundt og raskt barn, ønsker naturligvis at det forbliver sådan. Ved at sikre mit barns stamceller har jeg sørget for, at mit barn har nogle flere muligheden for eventuelle behandlinger i fremtiden."

Vores services

Save Stem cell Center er sammen med Vita 34 specialister i opsamling af stamceller fra nyfødtes navlesnor. Sammen hjælper vi hver dag forældre med alt lige fra at få information om muligheder og anvendelser, til at få opsamlet stamcellerne professionelt og naturligvis til at få opbevaret navlesnorsstamcellerne trygt. Dette har vi gjort hver for sig siden hhv. 1997 (Vita 34 i Tyskland) og 2003 (Copygen/StemCare i Danmark) og sammen (for Familier i Danmark og Norge) siden 2018.

Ekspert-rådgivning

Vores jordemødre og stamcellerådgivere giver dig en masse viden og besvarer med glæde dine spørgsmål om stamceller fra navlesnoren.

Vi tager os altid god tid til dig/jer og rådfører os naturligvis med vores dygtige læger og eksperter, hvis I som familie har en særlig sygehistorie, som gør stamcelleopbevaring ekstra vigtig eller følsom.

Ved hjælp af vores spørgeskema om moderens medicinske historie og resultaterne fra de forskellige lovpligtige test, præciserer vores eksperter, om navlesnorsblodet fra et medicinsk synspunkt kan langtidsopbevares og bruges senere. 3-4 måneder efter fødslen modtager du/I alle testresultater og et certifikat med data på opbevaringen.

Hvis du/I har yderligere spørgsmål, byder vi hver onsdag velkommen på vores populære online videochat-event. Klik her for tilmelding!

 

Fødselspakken, opsamlingen og opbevaringen.

Forløbet omkring at blive kunde og få opsamlet og opbevaret stamceller foregår gennem flere skridt!

Det første du skal gøre, er at købe en fødselspakke- gerne 1-3 måneder før din termin. Du kan købe den online eller ved at kontakte vores kundeservice. Når du har købt din fødselspakke, sender vi den hjem til dig. Du skal nemlig selv huske at medbringe den, når du skal afsted til fødsel.

Du skal vælge den fødselspakke, som passer til dit/jeres ønske om opsamling og opbevaring. Vi har to forskellige fødselspakker; SavePlus, hvor du får opsamlet og gemt stamceller fra navlesnorsblodet alene, eller SavePlusCordTissue, hvor du får opsamlet og gemt stamceller fra både navlesnorsblod og -væv.

Vores fødselspakker indeholder det udstyr, vores jordemødre bruger, når stamcellerne skal opsamles. Alle vores fødselspakke har i øvrigt et særligt ID-nummer, som kobles til netop din bestillingen for at højne sikkerheden og sikre sporbarhed.

Vores fødselspakker er også beregnet til, at navlesnorsblodet og vævet sikkert kan blive transporteres tilbage til laboratoriet i dem, da de har et særligt temperaturbeskyttende design.

Når din fødsel starter, skal du kontakte vores døgnbemandede Hotline. Så sender vi vores personale til dit fødested, så vi kan være klar til at opsamle stamcellerne, når barnet kommer til verden.

Efterfølgende pakker vores personale det opsamlede materiale forsvarligt i fødselspakken, og sørger for at sende det til Vita 34 laboratoriet. Laboratoriet er åben alle årets dage, så stamcellerne kan blive behandlet og frosset så hurtigt som muligt.

Laboratorieproces og opbevaring

I laboratoriet behandles de opsamlede produkter i overensstemmelse med internationale standarder (GMP) og de øvrige officielle krav, som vævsloven dikterer. Blodet fryses normalt i seks portioner (en hovedpose, fem reserveprøver). Hvis mængden af ​​blod er meget stor, deles navlesnorsblodet og opbevares i flere poser uden ekstra omkostninger. Efter kryopræservering og frigivelse af alle testresultater modtager du et certifikat for opbevaringen. Stamcellerne langtidsopbevares i nitrogentanke ved ca. 180 grader Celsius i nogle helt specielle fryseposer placeret i en særligt nummereret kassette. Du kan vælge opbevaringsperiode i hhv. 20, 25 eller 50 år, men perioden kan altid forlænges.

Donation af navlesnorsblod

I flere lande er det muligt for nybagte forældre at donere deres barns stamceller fra navlesnoren. Stamcellerne bliver herefter testet og HLA-klassificeret, således at stamcellerne kan søges frem i internationale registre.

Desværre her vi ikke denne mulighed for donation i Danmark eller Norge.

Vælg din fødselspakke

SavePlus

Opsamling af stamceller fra navlesnoren

  • Analyseret og behandlet i laboratoriets reneum
  • Kontrolleret nedfrysning så cellerne bibeholder deres unikke egenskab
  • Opbevaring ved minus 180 grader
fra22.000

Save Plus Cord Tissue

Opsamling af navlesnorsblod og navlesnorsvæv

  • Analyseret og behandlet i laboratoriets renrum
  • Kontrolleret nedfrysning så cellerne bibeholder deres unikke egenskab
  • Opbevaring ved minus 180 grader
  • To forskellige stamcelle kilder
  • To forskellige opbevaringer
fra32.000