Unikt og værdifuldt.

Navlesnorsblod

Ved hjælp af stamceller fra navlesnorsblod kan sygdomme behandles med succes i mange tilfælde. Navlesnorsblod er derfor særlig værdifuldt. Tilmeld dig nu til en af ​​vores informationsbegivenheder, og få endnu mere viden om potentialet ved navlesnorsblod.

Bliv kunde nu!

Hvorfor skal jeg gemme stamceller fra mit barns navlesnorsblod?

 1. Navlesnorsblod kan redde liv og få en uvurderlig betydning i fremtiden.

  Navlesnoren er det ufødte barns livslinje, som gennem graviditeten forsyner barnet med vitale næringsstoffer og ilt. Efter fødslen klippes navlesnoren over - ofte af partneren eller jordemoderen. Barnet kan nu selv ilte sit blod med vejrtrækningen og det kan få sin næring gennem modermælken. Men selv efter at navlesnoren er klippet, er der stadig noget værdifuldt ved den - nemlig den sidste rest af navlesnorsblodet. 

   

 2. Navlesnorsblod er en vigtig stamcellekilde og har en høj koncentration af hæmatopoietiske stamceller.
   

   

  De hæmatopoietiske stamceller søger for bloddannelsen i kroppen og laver nye celler til vores blod. Stamcellerne kan redde liv, fordi de i forskellige stamcellebehandlinger laver mirakler. Sygdomme i bloddannelsen som leukæmi eller anæmi og sygdomme i immunsystemet, kan i mange tilfælde behandles med succes ved hjælp af navlesnorsstamceller.
 3. Stamceller fra navlesnorsblodet har særlige evner.

  Stamceller fra navlesnorsblodet har mange fordele i forhold til andre stamceller f.eks. knoglemarvsstamceller:

  Stamcellerne fra navlesnorsblodet er nemlig unge, umodne, friske, vitale og meget villige til at dele sig. Det gør, at de er bedre til tilpasse sig til en ny organisme efter en transplantation og afstødningsreaktioner i immunsystemet (GvHD) minimeres.

 4. Opsamlingen af ​​navlesnorsblod er ikke et indgreb - det er enkelt og sikkert for mor og barn.

  Efter barnet er født afklemmes navlesnoren med såkaldte pean'er og herefter klippes snoren over. Der er ingen nerver i navlesnoren, så hverken moderen eller barnet mærker noget til dette.

  Det blod, som er blevet tilbage i moderkagen og navlesnoren, kan nu opsamles ved at en kanyle indstikkes i en af navlesnorens blodårer (venen). Kanylen sidder for enden af en tynd slange, og i modsatte ende sidder en opsamlingspose, som vi kalder 'blodposen'. Det værdifulde navlesnorsblod kan sikres på denne måde, da blodet ved hjælp af tyngdekræften let løber ned i blodposen. Selve opsamlingen af navlesnorsblod tager omkring 5 minutter og efterfølgende bringes den til Vita-34-laboratoriet med ekspreskurér. Der laves modtagelseskontrol og efterfølgende starter forskellige analyser og klargøring til langtidsopbevaring. Stamcellerne fryses under kontrollerede forhold og bringes i dvale, så alle biologiske processer stoppes. Stamcellerne bevarer deres unikke egenskaber ved denne kryopræservering og de er herefter tilgængelige, hvis de en dag skal bruges til transplantation. 

 5. Kræft, hjerneskade, hjertefejl - stamceller fra navlesnoren er med i udviklingen af ​​nye behandlingsmetoder.

  Stamcelleterapier (behandlinger) med navlesnorsblod hjælper fremtidens medicin. Navlesnorsstamceller bidrager i øjeblikket til udviklingen af nye behandlingsformer indenfor: hjerneskade, type 1-diabetes, hjertefejl, autisme, hårtab, Alzheimers sygdom, slagtilfælde, grøn stær, svage lunger - tilstande som disse, som skal kunne behandles i fremtiden.

Ægte 'blodbrødre'.
To søskende og en stor succes.

Livet skulle ikke slutte her!

Jan Hömme fra Tyskland er en sund og rask ung mand i dag. Men for 15 år siden, da han blev diagnosticeret med aplastisk anæmi vidste ingen, hvordan hans fremtid ville udvikle sig, eller om der overhovedet ville blive en fremtid for ham. En ting var dog sikkert; Jans liv var nærmest kun lige begyndt og det måtte ikke slutte her!

Lillebror blev redningsmanden

Da Jan's bror Arne kom til verden to år senere, blev et nyt håb også født! Arne's stamceller fra navlesnoren blev nemlig opsamlet af Vita 34 og dette gav nye muligheder for behandling. Stamcellerne fra lillebrorens navlesnors ville nemlig potentielt kunne behandle Jan's sygdom, såfremt der var et match mellem brødrenes vævstyper.

Kampen for livet begyndte

Heldigvis fandt man vævstypematch mellem søskendeparret, og netop det en forudsætning for, at stamcellerne overhovedet ville kunne bruges og blive accepteret i Jans krop. Da Jan blev tiltagende syg og svag besluttede lægerne meget hurtigt, at han skulle have en transplantation og at lillebrorens navlesnorsstamceller skulle bruges til behandlingen. Vita 34 leverede stamcellerne til hospitalet og de blev transplanteret samme dag.

Kæmpede sammen - vandt sammen.

Transplantationen var en succes og stamcellerne virkede. Jan fik det hurtigt bedre og kunne forlade hospitalet. Snart så man en glad dreng, som igen kunne gøre alle de ting, som de andre børn i hans alder gjorde. Alt dette takket være lægevidenskaben og hans elskede hans lillebror.

Når et liv reddes

Lillebrorens stamceller reddede Jan og han vil til evig tid være taknemmlig for den mulighed som lægerne, den moderne stamcelleterapi og stamcelleopbevaringen i sig selv har givet. Flere år efter fik Jan lov til at komme i praktik hos Vita 34, da han har et stort ønske om at hjælpe andre, ligesom han håber, at hans historie måske kan gøre en forskel for andre, som overvejer at gemme stamceller fra navlesnoren.

Beskyt dit barns stamceller nu og i fremtiden

Vores laboratorium

Navlesnorsblod indeholder mere end dobbelt så mange bloddannende stamceller pr. ml som i en tilsvarende mængde knoglemarv.

Vores opbevaringstanke

Temperaturen i opbevaringstankene er konstant -180 grader celsius. Ved disse temperaturer stoppes tiden for stamcellerne og de ældes derfor ikke.

Opbevaringen af stamceller

Hos os opbevares stamcellerne trygt og sikkert. Opbevaringen følger de højeste GMP-retningslinjer og med de vigtige tilladelser fra Paul Ehrlich Instituttet. Med kryopræservering er stamcellerne klar til brug selv efter årtier.

Det siger vores kunder

Pernille Jacobsen
"Når terminsdatoen nærmer sig, vil man bare gerne være så godt forberedt som muligt. Jeg husker, at når jeg kiggede over på min fødselspakke som stod ved siden af min færdigpakkede hospitalts-taske hjemme i stuen, så fik jeg en følelse af, at fødslen bare kunne komme an."

Det siger vores kunder

Gabriela Vestergaard
"Allerede tidligt i graviditeten overvejede jeg muligheden for at opbevare stamceller. Og med kompetent rådgivning og god service fra stamcellebanken var beslutningen heller ikke svær, da jeg kom længere i graviditeten ."

Det siger vores kunder

Rebecca Sofie Hansen
"Alle der føder et sundt og rask barn, ønsker selvfølgelig at det forbliver sådan. Ved at sikre mit barns stamceller har jeg sørget for, at hun har nogle stærke kort på hånden i fremtiden."

Vores services

Save Stem Cell Center er sammen med Vita 34 specialister i opsamling af stamceller fra nyfødtes navlesnor. Sammen hjælper vi hver dag forældre med alt lige fra at få information om muligheder og anvendelser, til at få opsamlet stamcellerne professionelt og naturligvis til at få opbevaret navlesnorsstamcellerne trygt. Dette har vi gjort hver for sig siden hhv. 1997 (Vita 34 i Tyskland) og 2003 (Copygen/StemCare i Danmark) og sammen (for Familier i Danmark og Norge) siden 2018.

Ekspert-rådgivning

Vores jordemødre og stamcellerådgivere giver dig en masse viden og besvarer med glæde dine spørgsmål om stamceller fra navlesnoren.

Vi tager os altid god tid til dig/jer og rådfører os naturligvis med vores dygtige læger og eksperter, hvis I som familie har en særlig sygehistorie, som gør stamcelleopbevaring ekstra vigtig eller følsom.

Ved hjælp af vores spørgeskema om moderens medicinske historie og resultaterne fra de forskellige lovpligtige test, præciserer vores eksperter, om navlesnorsblodet fra et medicinsk synspunkt kan langtidsopbevares og bruges senere. 3-4 måneder efter fødslen modtager du/I alle testresultater og et certifikat med data på opbevaringen.

Hvis du/I har yderligere spørgsmål, byder vi hver onsdag velkommen på vores populære online videochat-event. Klik her for tilmelding!

Din fødselspakkes funktion - før, under og efter fødslen!

Forløbet omkring at blive kunde og få opsamlet og opbevaret stamceller foregår gennem flere skridt!

Det første du skal gøre, er at købe en fødselspakke- gerne 1-3 måneder før din termin. Du kan købe den online eller ved at kontakte vores kundeservice. Når du har købt din fødselspakke, sender vi den hjem til dig. Du skal nemlig selv huske at medbringe den, når du skal afsted til fødsel.

Du skal vælge den fødselspakke, som passer til dit/jeres ønske om opsamling og opbevaring. Vi har to forskellige fødselspakker; SavePlus, hvor du får opsamlet og gemt stamceller fra navlesnorsblodet alene, eller SavePlusCordTissue, hvor du får opsamlet og gemt stamceller fra både navlesnorsblod og -væv.

Vores fødselspakker indeholder det udstyr, vores jordemødre bruger, når stamcellerne skal opsamles. Alle vores fødselspakke har i øvrigt et særligt ID-nummer, som kobles til netop din bestillingen for at højne sikkerheden og sikre sporbarhed.

Vores fødselspakker er også beregnet til, at navlesnorsblodet og vævet sikkert kan blive transporteres tilbage til laboratoriet i dem, da de har et særligt temperaturbeskyttende design.

Når din fødsel starter, skal du kontakte vores døgnbemandede Hotline. Så sender vi vores personale til dit fødested, så vi kan være klar til at opsamle stamcellerne, når barnet kommer til verden.

Efterfølgende pakker vores personale det opsamlede materiale forsvarligt i fødselspakken, og sørger for at sende det til Vita 34 laboratoriet. Laboratoriet er åben alle årets dage, så stamcellerne kan blive behandlet og frosset så hurtigt som muligt.

 

Laboratorieproces og opbevaring

I laboratoriet behandles de opsamlede produkter  i overensstemmelse med internationale standarder (GMP) og de øvrige officielle krav, som vævsloven dikterer. Blodet fryses normalt i seks portioner (en hovedpose, fem reserveprøver). Hvis mængden af ​​blod er meget stor, deles navlesnorsblodet og opbevares i flere poser uden ekstra omkostninger. Efter kryopræservering og frigivelse af alle testresultater modtager du et certifikat for opbevaringen. Stamcellerne langtidsopbevares i nitrogentanke ved ca. 180 grader Celsius i nogle helt specielle fryseposer placeret i en særligt nummereret kassette. Du kan vælge opbevaringsperiode i hhv. 20, 25 eller 50 år, men perioden kan altid forlænges.

Donation af navlesnorsblod

I flere lande er det muligt for nybagte forældre at donere deres barns stamceller fra navlesnoren. Stamcellerne bliver herefter testet og HLA-klassificeret, således at stamcellerne kan søges frem i internationale registre.

Desværre her vi ikke denne mulighed for donation i Danmark eller Norge.

Vælg den opbevaring, som passer til jer

SavePlus

Opsamling af stamceller fra navlesnoren

 • Analyseret og behandlet i laboratoriets reneum
 • Kontrolleret nedfrysning så cellerne bibeholder deres unikke egenskab
 • Opbevaring ved minus 180 grader
fra22.000

Save Plus Cord Tissue

Opsamling af navlesnorsblod og navlesnorsvæv

 • Analyseret og behandlet i laboratoriets renrum
 • Kontrolleret nedfrysning så cellerne bibeholder deres unikke egenskab
 • Opbevaring ved minus 180 grader
 • To forskellige stamcelle kilder
 • To forskellige opbevaringer
fra32.000