Navlesnorsstamceller - fordele og specielle egenskaber

Navlesnorsstamcellernes potentiale

Stamceller fra navlesnorsblod og navlesnorsvæv er ægte “allround-celler”. Med et stamcelledepot er stamcellerne tilgængelige hele livet og det giver tryghed. Man håber naturligvis, at de aldrig skal bruges, men hvis de skal, kan navlesnorsstamcellerne klargøres og indgå som en del af en medicinsk behandling.

De mest effektive stamceller er dem, som kommer fra unge stamcellekilder. Det kan vi blandt andet se, når børn får et sår eller brækker en knogle, da de heler meget hurtigere end ældre mennesker. Jo ældre en person bliver, jo mere falder stamcellernes vitalitet. Resultatet: vores evne til at helbredende os selv aftager gradvist med alderen.

Undersøgelser viser, at visse aldersrelaterede sygdomme, som f.eks. åreforkalkning (arteriosklerose), ofte opstår på grund af, at stamcellerne er blevet for gamle. De deler sig nemlig mindre eller slet ikke. Det betyder, at reparations- og regenereringsprocesser ikke længere bliver stimuleret og kan opretholdes. Resultatet: skader heler mindre godt. Erstatningsceller, såsom nye nerveceller ved demens, dannes ikke længere. Derfor er det ideelt at bruge stamceller, der er så unge og vitale som muligt.

Stamceller fra navlesnoren har også en anden fordel: I modsætning til stamceller som kan høstes senere i livet (f.eks. fra knoglemarven) har de unge stamceller endnu ikke taget skade fra sygdomme eller mutationer. De er også normalt fri for virus og bakterier.

Alle disse særlige egenskabet, som vi finder ved de ‘neonatale stamceller’, som stamceller fra navlesnoren også kaldes, taler for sig selv. Det er vigtigt at sikre stamcellerne på et tidligt tidspunkt og ved fødslen kan stamceller gemmes fra et ‘restprodukt’, som ellers blot kasseres. Høsten foregår desuden uden at der skal laves et indgreb og det er både risiko- og smertefrit for både mor og barn.

Vi har fået Melinas stamceller opsamlet efter fødslen og de ligger nu opbevaret hos Vita 34. Mens Melina vokser og bliver ældre, forbliver hendes navlesnorsstamceller unge og friske. Det giver os en følelse af tryghed, selvom vi selvfølgelig håber, at vores lille pige aldrig får brug for sit stamcelledepot.

Katja og René Kirkegaard (Forældre til Melina)

Stamceller fra navlesnoren

Opsamling af stamceller fra ​​navlesnoren er ukompliceret og fuldstændig smertefrit for både mor og barn. De nybagte forældre bemærker faktisk sjældent, at vores jordemødre opsamler stamceller. Efter navlesnoren er klippet over, høstes det resterende navlesnorsblod fra navlesnorens vene, så det stamcellerige blod, som er tilbage i navlesnoren og moderkagen sikres. Det opsamlede blod indeholder både bloddannende stamceller (hæmatopoietiske stamceller) og stamceller til bindevæv, blodkar og andre vævstyper (mesenkymale stamceller). Antallet af hæmatopoietiske stamceller er særlig højt i navlesnorsblodet, hvorfor det bruges til at at behandle forskelllige anomalier i blodet, til at stimulere bloddannelse efter kemoterapi og til behandling af leukæmi.

Stamceller, som har været opbevaret hos Vita 34, er allerede blevet brugt til mere end 40 forskellige behandinger af børn og voksne i forbindelse med individuelle sygdommesforløb, terapeutiske forsøg og studier. Navlesnorsblodet er mere specifikt både anvendt til behandling af ungdomsdiabetes, hjerneskade hos børn og sygdomme i bloddannelsen (aplastisk anæmi) og til korrektion og regenerering af immunsystemet i tilfælde med immundefekter.

For os betyder oprettelsen af et stamcelledepot til jeres barn begyndelsen på et langt og trygt partnerskab. Hvis jeres navlesnorsstamceller nogensinde skal bruges, er vi ved jeres side. I kan stole på vores erfaring og ekspertise!

Med Vita 34’s udvikling af procedurer, processer og materialer, er stamcellerne fra navlesnoren holdbare hele livet. Navlesnorsstamcellerne er under opbevaring i biologisk dvale, men de er tilgængelige i den højeste kvalitet, selv årtier efter opsamlingen.

 

Mere viden om emnet

Opbevar stamceller fra navlesnorsblodet sikkert med Save Stem Cell Center og Vita 34

Vi har udviklet trygge og pålidelige processer og opbevaringsmetoder, så stamcellerne er tilgængelige i den bedste kvalitet for dit barn og din familie i mange år fremover.

Navlesnorsvæv - rigt på værdifulde stamceller.

Navlesnorsvævet indeholder et særligt stort antal mesenkymale stamceller og er derfor også en meget interessant stamcellekilde for fremtidens behandlingsformer.

Navlesnorsblod i moderne medicin

I tæt samarbejde med en række kendte universiteter og forskningsinstitutioner undersøger Vita 34 nye behandlingsmuligheder inden for slagtilfælde/hjerteanfald, sygdomme i det bloddannelsessystemet og type 1 diabetes.

Se priser på vores forskellige pakker

Du kan vælge enten at få opsamlet og opbevaret navlesnorsblodet alene med pakken "SavePlus" eller du kan vælge at få opsamlet og opbevaret både navlesnorsblod og navlesnorsvæv med pakken "SavePlusCordTissue".

Vi tilbyder de to forskellige pakker med opbevaringsperioder på henholdsvis 20, 25 eller 50 år. Opbevaringsperioden kan altid forlænges, når den udløber.

Finansiering af langtidsopbevaring er naturligvis også muligt via vores samarbejdspartner Basisbank. Ønsker du at vide mere om finansiering, skal du kontakte os i god tid inden fødslen, så du kan blive forhåndsgodkendt.

Sammenlign priser og vilkår

OPBEVAR NAVLESNORSBLOD - OG VÆV