Stamceller fra navlesnoren

Navlesnorstamceller - unge, umodne og upåvirkede.

Stamceller er sande allroundere. Et helt menneske udvikles fra den første stamcelle, den befrugtede ægcelle. Gennem reproduktion og differentiering producerer stamceller mere end 200 forskellige typeceller.

Stamcellerne i vores kroppe ældes i takt med vi bliver ældre, antallet daler og samtidig kan stamcellerne blive beskadiget af sygdomme og forskellige miljøpåvirkninger. Helt anderledes er det for stamcellerne fra navlesnoren. Umiddelbart efter fødslen kan de sikres og det er både risiko- og smertefrit for mor og barn. Takket være kryopræservering kan de bringes i biologisk dvale ved omkring -180 ° C ved hjælp af flydende nitrogen. Her ældes de ikke og de skånes for negative miljøpåvirkninger og sygdomme.

Mens navlesnorsblodet indeholder et særligt stort antal hæmatopoietiske stamceller, dvs. blodstamceller, indeholder det gelatinøse væv i navlesnoren (Wharton’s jelly) et stort antal mesenkymale stamceller (MSC). De er ansvarlige for vedligeholdelse og regenerering af bindevæv, knogler, brusk og muskler og er yderst interessante for regenerativ medicin.

Neonatale stamcellen fra navlesnoren 

I graviditetens sidste trimester starter stamcellerne en rejse, hvor de i større grad lader sig drive fra blodbanen og ind i knoglemarven. Den sidste migration bevirker, at der kan findes et særligt stort antal stamceller i blodomløbet hos det ufødte barn. Millioner af disse normalt virusfrie stamceller kan således findes i og høstes fra navlesnorsblodet. Ved fødslen kan de opsamles let og smertefrit efter navlesnoren er klippet over, og i modsætning til embryonale stamceller er de etisk fuldstændig harmløse. På grund af deres høje udviklingspotentiale kan de udvikle sig til en række forskellige celletyper. For eksempel skabes alle nye blodceller, kroppens immunsystem og andre organvæv fra navlesnorens stamceller.

Fordele ved navlesnorsstamceller

  • De er let tilgængelige og opsamlingen er sikker og risikofri for både mor og barn.
  • De er unge, upåvirkede og ubeskadigede.
  • De er i stand til at udvikle sig til en lang række celletyper.
  • Potentialet for deres anvendelse er alsidig – især til dyrkning og regenerering af beskadiget væv.
stammzellen-aus-der-nabelschnur

Husk på, at navlesnorsblod og navlesnorsvæv kan kun sikres én gang i livet og det er i forbindelse med fødslen. Skal vi passe godt på dit barns stamceller, så bestil din fødselspakke i god tid (gerne 1-3 måneder før terminen).

Vita 34 er det eneste godkendte bioteknologiske firma i Tyskland, der har tilladelse til både at gemme stamceller fra navlesnorsblod og navlenorsvæv.

Vita 34 var også den første stamcellebank i Danmark, som kunne tilbyde kommende forældre at få opsamlet stamceller fra både navlesnorsblod -og væv og sikre dem til fremtidens terapeutiske behandlingsformer.

Processen er udviklet af Vita 34 alene og den er klassificeret som GMP-kompatibel (Good Manufacturing Practice).

Navlesnorsstamceller er alt for gode til bare at smide væk

Et nyfødt barns navlesnor er typisk 50 til 60 centimeter lang og udgør lige efter fødslen en unik kilde til stamceller. Dog kasseres navlesnore alt for ofte efter fødsler og de dyrebare stamceller ender som hospitalsaffald. Eksperter vurderer, at op til 95 procent af alle navlesnore smides ubrugt væk.

Når navlesnorsblod og navlesnorsvæv opsamles efter fødslen, skal hverken mor eller barn udsættes for et indgreb. Stamcellerne høstes fra hver der også kan betegnes som et restprodukt. Når stamcellerne opbevares efter fødslen, er de tilgængelige hele livet. Mange forældrene anser det som en form for forsikring og en optimering af barnets behandlingsmuligheder til fremtiden.

Comparison of stem cell sourcesNeonatale StammzellenAdulte StammzellenEmbryonale Stammzellen
Ability to differentiate into different types of cellsYesYesYes
High capacity of proliferationYesNoYes
Low risk of tumor formationYesYesNo
Low risk of virus contaminationYesNoYes
Capacity for autologous graftingYesYesNo
Reliable treatment of human patientsYesYesNo
Gegenüberstellung der Fähigkeiten der verschiedenen Stammzellarten

Mere viden om emnet

Stamcelletyper og opgaver

Er en stamcelle bare en stamcelle? Nej, eksperter kender forskellige typer stamceller. Du kan hvilke i denne oversigt.

Brug af stamceller

Stamceller, der er opbevaret hos Vita 34, anvendes allerede med stor succes i forskellige behandlinger. Talrige kliniske undersøgelser er ydermere i gang i hele verden med formålet at undersøge, hvodan stamceller er egnede til regenerativ medicin.

Se priser på vores forskellige pakker

Du kan vælge enten at få opsamlet og opbevaret navlesnorsblodet alene med pakken "SavePlus" eller både navlesnorsblod og navlesnorsvæv med pakken "SavePlusCordTissue".

Vi tilbyder de to forskellige pakker med opbevaringsperioder på henholdsvis 20, 25 eller 50 år. Opbevaringsperioden kan altid forlænges, når den udløber.

Finansiering er naturligvis også en mulig via vores samarbejdspartner Basisbank. Ønsker du at vide mere om finansiering skal du kontakte os i god tid inden fødslen, så du kan blive forhåndsgodkendt.

Sammenlign priser og vilkår

OPBEVAR NAVLESNORSBLOD - OG VÆV