Stamceller fra navlesnoren

Navlesnorsstamceller - multipotente, unge og upåvirkede

Fra at være en enkelt stamcelle, udvikler det befrugtede æg sig til et helt menneske, der består af mere end 200 forskellige celletyper.

Som vi bliver ældre, bliver vores celler også ældre, og ligesom os kan de også blive beskadiget af sygdom og miljømæssige faktorer. Derfor er det meget fordelagtigt, at vi kan opsamle stamceller ved fødslen og fryse dem ned for eftertiden ved hjælp af kryokonservering. Der ældes de ikke og de er trygt beskyttet mod negative miljømæssige faktorer og sygdomme.

 

Stamceller fra navlesnoren

De stamceller, der udvikles i sidste trimester, flyder med blodet ud i knoglemarven. Denne sidste vandring er også grunden til, at man finder så mange stamceller i blodet hos det ufødte barn. Derfor finder man også millioner af disse stamceller i navlesnoren. Ved fødslen, når navlesnoren er klippet over, er det nemt og smertefrit at opsamle dem. Takket være navlesnorsstamcellernes udviklingspotentiale, kan de udvikle sig til en lang række celletyper. For eksempel opstår alle nye blodceller, kroppens immunsystem og andet organisk væv fra de typer stamceller som netop findes i navlesnoren.

 

Fordele ved stamceller fra navlesnoren

  • Det er sikkert og smertefrit at opsamle dem for både mor og barn.
  • De er unge, ubeskadigede og upåvirkede.
  • De kan udvikle sig til en lang række celletyper.
  • Potentialet for deres anvendelse er stort og alsidigt – navnlig til vækst og regenerering af beskadiget væv.
stammzellen-aus-der-nabelschnur

Husk: Navlesnorsblod og navlesnorsvæv kan kun opsamles umiddelbart efter fødslen. Overvej derfor at bestille et stamcelledepot i god tid, så du kan nå at modtage Vita 34’s fødselspakke før fødslen.

 

VITA 34 er ikke kun størst i Norden, men også de første, der har tilladelse til at opsamle stamceller både fra navlesnorsblod og navlesnorsvæv. Derfor kan vi sikre dem for fremtiden til en eventuel senere terapeutisk anvendelse til dit barn.

 

Stamceller fra navlesnoren er alt for gode til at smide væk

Den normalt 50 til 60 centimeter lange navlesnor danner et unikt reservoir for stamceller. Alligevel bliver den ofte smidt ud med moderkagen i det kliniske affald. Eksperter anslår, at op til 95 procent af alle navlesnore med det resterende navlesnorsblod kasseres. Når navlesnorsblodet og navlesnorsvævet først er gemt, står det altid til rådighed som stamcelledepot for livet.