Pressemeddelelse fra

Vita 34 udvider sine forretninger i Kina mens

Vi deltager i opbygningen af en stamcellebank i Yinchuan

Vita 34 og den kinesiske teknologivirksomhed, AVIC Biology planlægger en fælles opbygning af en stamcellebank efter tyske kvalitetsstandarder i Yinchuan. Aftalen blev underskrevet af Vita 34’s bestyrelsesformand, Dr. André Gerth og direktøren for AVIC Biology, Wang Hualin.

Vita 34 AG, den største og mest erfarne stamcellebank i Norden og i den tysk-talende verden og den næststørste navlesnorsblodbank i Europa, fortsætter sin international vækst. I den kinesiske provins Ningxia starter Vita 34 nu et samarbejde med den kinesiske teknologivirksomhed AVIC biology CO., LTD.

Starten på samarbejdet stammer fra en anmodning fra AVIC Biology hos Cord Blood Europe, den europæiske sammenslutning af private navlesnorsblodbanker. AVIC Biology var på udkig efter en kompetent partner, der kunne bygge en stamcellebank sammen med dem.

Forhandlingerne med det kinesiske selskab er gennemført siden foråret 2015. I nærværelse af den saksiske minister for økonomi, arbejdskraft og transport, Martin Dulig, underskrev Vita 34 i maj, 2015 en hensigtserklæring som dannede grundlaget for den nuværende kontrakt om overførsel af teknologi. De intensive drøftelser og mange gensidige besøg overbeviste AVIC Biology om ekspertisen og den ekstraordinære kvalitet hos den saksiske biotekvirksomhed.

Målet med samarbejdet er at bygge et laboratorium til forarbejdning og kryopræservering af stamceller fra navlesnorsblod Det skulle overholde de højeste medicinske kvalitetsstandarder og desuden tilbyde muligheden for offentlig donation oven i muligheden for privat opbevaring for patienten eller dennes familiemedlemmer.

Vita 34 leverer den komplette viden om etableringen af en stamcellebank. Det omfatter ikke kun den tekniske indretning og rådgivning, men også kvalificeringen af de lokale medarbejdere. På den måde garanteres det, at de gennemprøvede processer, som løbende er udviklet og optimeret i Leipzig siden 1997, kan integreres og tilpasses. Vita 34 hjælper AVIC Biology i planlægnings- og implementeringsfasen, og står tillige til rådighed med erfaring og ekspertise omkring driften af navlesnorsblodbanken.

AVIC Biology er et af de førende kinesiske selskaber inden for stamcelleforskning. “Vi er meget glade for, at vi har fået en stærk og erfaren partner i vores må om at vinde udviklingen af stamcellemarkedet i Kina”, forklarer Dr. André Gerth. AVIC Biology Co. Ltd ejes af AVIC Capital Co. Ltd, et datterselskab af Aviation Industry Corporation of China. Aviation Industry Corporation of China er et statsligt kinesisk luftfartselskab og et af verdens største konglomerater.

Med denne samarbejdsaftale, tager Vita 34 endnu et vigtigt skridt i forbindelse med sin strategi om international ekspansion, og er således også aktiv inden for drift af stamcellebanker i Kina, verdens største økonomi.

 

Om Vita 34

Vita 34 – med hovedkontor i Leipzig – er den største og mest erfarne stamcellebank i Norden og i de tysktalende lande Virksomheden, som er grundlagt i 1997, er specialist i opbevaring af stamceller fra navlesnorsblod og -væv til medicinske formål, samt produktion af stamcelletransplantater fra navlesnorsblod. I øjeblikket opbevarer Vita 34 navlesnorsblod og -væv fra ca 145.000 børn fra Tyskland og andre europæiske og ikke europæiske lande. Takket være de allerede 30 anvendelser af forberedte kvalitetsstamceller til medicinsk brug, som kommer fra vores eget kryolager, kan Vita 34 dokumentere stamcellepræparaternes høje medicinske kvalitet.