Vita 34 - Nordens største stamcellebank

Vi passer på livets byggesten

Hos Vita 34 beskytter vi livets byggesten. Vi passer på stamceller fra børns navlesnore for på denne måde at give børnene en uvurderlig mulighed i fremtidens behandlingsformer. Fra de bliver født og op gennem livet kan stamcellerne medvirke til at kurere sygdomme.

Vi tror på og arbejder for, at alle små børn kan vokse op i en verden, hvor deres stamceller er tilgængelige og en naturlig del af lægernes værktøjskasse. Derfor opsamler og opbevarer vi stamcellerne fra navlesnoren. Ikke kun i Norden men også i Europa.

Som stamcellebank på det nordiske marked hed vi oprindeligt StemCare, men i 2015 blev vi en del af Vita 34-familien. Dette betød, at vi fik adgang til et meget større netværk og mere erfaring. Derfor er vi i Norden nu en del af en af verdens største og mest betydningsfulde stamcellebanker, hvilket både vi og vores kunder -nuværende som kommende, kan være stolte af og trygge i.

Vita 34 er den største og mest erfarne stamcellebank i Norden og vi hjælper forældre i både Danmark, Sverige, Norge og Finland med at beskytte deres børns stamceller fra både navlesnorsblodet og navlesnorsvævet. Vi er specialister i opbevaring af stamceller og sammen med resten af Vita 34 passer vi godt på stamceller fra 145.000 børn. Stamceller, som allerede har været anvendt til behandling 30 gange.

Vita er i øvrigt det latinske ord for liv, og 34 refererer til overflademolekylet CD34, som igen kendetegner de bloddannende stamceller. Vores navn symboliserer derfor det, som vi alle brænder for, nemlig livets byggesten – stamcellerne fra navlesnoren – og de fantastiske muligheder som de giver os og vores allesammens børn.

Fakta om Vita 34

 • Hovedkvarter og egne stamcellelaboratorier i Leipzig
 • Nordisk hovedkontor i Gentofte
 • 140 ansatte (December, 2015)
 • Omkring 145.000 opbevarede præparater af navlesnorsblod (Juli, 2016)
 • 30 anvendelser af opbevaret navlesnorsblod (Juli, 2016)

Det specielle ved stamceller fra navlesnorsblod

 • Stamceller fra navlesnorsblod er unikke

  Stamceller er lige så enestående som et fingeraftryk og så individuelle som personligheden.

 • Stamceller fra navlesnorsblod er unge

  Stamceller fra nyfødte er hverken påvirket af ældning eller miljø. De er upåvirkede, delbare og vitale.

 • Stamceller fra navlesnorsblod er fleksible

  Stamceller fra navlesnorsblod er særdeles fleksible. Takket være deres differentieringspotentiale, kan de udvikle sig til en lang række celletyper.

Nye muligheder

ueber-vita-34-unternehmen-forschungsinitiativen

Vita 34 samarbejder inden for forskning og udvikling med verdenskendte forskningsinstitutioner på tværs af Europa – for eksempel med universitetet i Leipzig, Fraunhofer Institut for Celleterapi og Immunologi. (Universitetskirken St. Pauli fra schaerfsystem / pixabay.com)

Vita 34 samarbejder med universiteter og forskningsinstitutter i hele Europa. Det gør vi, fordi det at beskytte børn og deres stamceller ikke kun handler om at opbevare navlesnorsblodet sikkert, men også om at stamceller skal kunne kurere flere og flere sygdomme. Vi er selv forældre og vi vil se så mange raske børn som muligt. Nedenunder kan du se nogle af de læger og forskere, vi samarbejder med.

 

Universitetet i Leipzig

Dr. Michael Cross

Differentieringen af stamceller fra navlesnorsblod

 

Fraunhofer Institut for Celleterapi og Immunologi, Leipzig

Prof. Dr. med. Frank Emmerich og Dr. Johannes Boltze

Behandling af slagtilfælde

Den terapeutiske virkning af voksne stamceller som funktion af cellepopulationens alder og recipientorganismen

 

Translationscenter for regenerativ medicin, Leipzig

Dr. Rüdiger Alt

Etablering og evaluering af VSEL stamceller til reparation af væv

 

Universitetet i Leipzig

Dr. Manja Kamprad

Formering af stamceller fra navlesnorsblod

 

Universitet i Rostock

Prof. Dr. med. Gustav Steinhoff

Behandling af hjerteanfald

 

Det Tekniske universitet i München

Prof. Dr. med. Annette-Gabriele Ziegler

Behandling af type 1-diabetes

 

Den medicinske højskole i Hannover

Prof. Dr. Ulrich Martin

Endothelial-celler fra navlesnorsblod til produktion af inducerede pluripotente stamceller (iPS-celler)

 

Universitet i Rostock og Fraunhofer Institut for Celleterapi og Immunologi, Leipzig

Dr. med. Can Yerebakan

Stamcellebehandling ved Fallot-Tetralogie

 

Fraunhofer Institut for Celleterapi og Immunologi, BioPlanta GmbH Leipzig og Leibnitz-Institute for plante-biokemi, Halle

Dr. Anika Schumann

Brug af frostbeskyttende proteiner ved kryokonservering af navlesnorsblod

 

Universitetet i Leipzig

Dr. med. Stephan Fricke

Mesenkymale stamceller fra navlesnoren til behandling af Graft-versus-Host sygdom efter transplantationer med stamceller fra blod

 

Vores glas-laboratorium

Hos Vita 34 har vi vores eget laboratorium. Det sikrer, at vi har 100% kontrol over hele processen – fra opsamling og transport til forarbejdning og oplagring af navlesnorsblod og -væv helt frem til den behandlende læge. Derfor er vi heller aldrig afhængige af andre virksomheder og underleverandører, men kan derimod fokusere på at beskytte børns stamceller, så godt som det overhovedet er muligt. For yderligere at højne vores kvalitetsniveau overvåges vi regelmæssigt af Sundhedsministeriet, blandt andet via Paul-Ehrlich-instituttet.

I er altid velkomne til at følge behandlingsprocessen i vores GMP-high-tech-laboratoriet. I skal blot aftale jeres besøg på forhånd. I er også velkomne til at se jer omkring online – via vores virtuelle 360°-laboratorietur.