Nyhed fra

StemCare A/S ekspanderer i Sverige

I 2013 trådte StemCare A/S som den første private stamcellebank ind på det svenske marked. Svenske forældres interesse for opsamling og opbevaring af navlesnorsstamceller er stor, og StemCare styrker derfor yderligere sin position på det svenske marked med etablering i Stockholm og åbning af nyt kontor i Forskerparken Medeon i Malmø.

Sverige er foregangsland i Norden og etablerede allerede en offentlige navlesnorsstamcellebank i 2006, og i 2013 fik den danske navlesnorsstamcellebank, StemCare A/S, tilladelse til at udvide sine aktiviteter til Sverige, så tilbuddet om opsamling og opbevaring af nyfødte børns navlesnorsstamceller i privat regi også blev tilgængeligt for svenske forældre.

I en undersøgelse gennemført af analyseinstituttet Epinion svarer hele 86 % af svenskerne ja til at være interesserede i opsamling af deres børns navlesnorsstamceller i forbindelse med fødslen med henblik på opbevaring til eventuel sygdomsbehandling senere i livet.

I StemCare mærker man tydeligt den massive interesse fra de svenske forældre, der foreløbigt har resulteret i, at StemCare ud over at have etableret sig i Stockholm den 1. juni åbnede dørene til sit nye kontor i Forskerparken Medeon i Malmø. Den øgede forretning betyder også ansættelse af nye medarbejdere. Fem jordemødre er allerede på plads, og flere vil blive ansat inden udgangen af ​​året. Herudover har StemCare yderligere styrket virksomheden gennem ansættelse af cand. med. og life science-specialist Henrik Lawaetz som medicinsk ansvarlig for Norden og leder af den svenske del af virksomheden.

– Det er glædeligt, at interessen for at indsamle navlesnorsstamceller i forbindelse med fødslen er så stor i Sverige. Det understreger, hvor vigtigt det er, at kommende forældre informeres om muligheden under graviditeten – og at forældre både kan donere de unikke stamceller solidarisk til en offentlig bank og samtidig have muligheden for privat opbevaring. Det er grundstenene i en naturlig og vigtig oplysning til vordende forældre som vi fx. ser det i USA, fortæller Lisbeth Juhl Christensen, administrerende direktør i StemCare.

StemCare er Danmark og Sveriges eneste stamcellebank med fokus på indsamling af stamceller fra navlesnoren under fødslen.

– Vores mission er at tilbyde forældre at sikre deres børn en langsigtet mulighed for at modtage behandling med stamceller fra deres eget – eller søskendes – navlesnorsblod. Vi har fået en god start i Sverige og glæder os til at en fortsat nordisk ekspansion mod Norge og Finland, så det tegner godt for fremtiden, siger Lisbeth Juhl Christensen