Nyhed fra

Stamceller redder liv!

Den 15. juli 2011 bliver Freja født. Godt to år senere bliver hendes storebror, Anders – som lider af en alvorlig og livstruende immundefekt – transplanteret med Frejas knoglemarv og får tilført en portion af hendes navlesnorsblod. Blodet skal sikre, at der er nok stamceller til at etablere en kopi af Frejas immunforsvar. I dag er Anders så rask, at missionen ser ud til at være lykkes.

Alle, der har fulgt historien om Anders og Freja – Danmarkshistoriens første donorbarn – i Jyllands-Posten over påsken, har fået vished for det faktum, at stamceller kan redde liv. At det giver god mening af få opsamlet sit barns navlesnorsblod ved fødslen og få det frosset ned. Og at ikke bare barnet selv, men også dets søskende og andre nære familiemedlemmer kan få glæde af stamcellerne i navlesnorsblodet i forbindelse med alvorlig sygdom.

Læs den gribende og væsentlige artikelserie i Jyllands-Posten: http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/indblik/Indland/ECE6655512/freja-er-jo-noget-helt-saerligt/