Nyhed fra

Flere og flere nedfryser navlesnorsstamceller

Tusindvis af forældre vælger at betale for at nedfryse prøver fra deres barns navlesnor ved fødslen. Det kan behandle fremtidige sygdomme, siger engelsk læge.

Et stigende antal nybagte engelske mødre betaler ifølge nyhedsmediet DailyMail.co.uk for at få opsamlet og nedfrosset deres barns navlesnorsstamceller efter fødslen med henblik på behandling af sygdomme hos barnet eller dets søskende senere i livet.

Og det er der ifølge Precious Cells Group, som er en af de private klinikker, der opbevarer celler fra spædbørns navlesnor, god mening i.

– Stamcelleterapi bruges allerede over hele verden til behandling af visse kræftformer og ofre for slagtilfælde – og der er hurtige fremskridt på mange andre områder, blandt andet sygdomme som Parkinsons og Alzheimers, siger læge på klinikken Husein Salem.

Stamcellerne i navlesnoren er ‘tomme’ celler, der kan omdannes til specialiserede celletyper i kroppen. Det betyder, at de kan erstatte dårlige celler og dermed forebygge eller behandle sygdom.

En af de mødre, der har valgt at nedfryse celler fra sit barns navlesnor, er 41-årige Jo Studholme fra Boston i Lincolnshire. Hun valgte at tage imod tilbuddet på grund af arvelig diabetes i familien.

– Jeg ved godt, at det er ligesom en forsikring, som vi forhåbentlig aldrig får brug for. Der er meget videnskabelig udvikling i øjeblikket, og vi har en masse diabetes i vores familie. Derfor er det relevant for os, fortæller Jo Studholme, der er mor til tre.

Den kendte britiske danser Darcey Bussell og tv-værten Natalie Pinkham har også henvendt sig til private stamcellebanker, der tilbyder nedfrysning af navlesnorsstamceller.

Kilde: MetroXpress, den 26. Oktober 2015, Link til kilde