Nyhed fra

Erfaringsudveksling med Finsk Røde Kors

StemCare har indledt langsigtet samarbejde og erfaringsudveksling med Finlands navlesnorsstamcellebank, Finnish Red Cross Blood Service.

Uanset om man er privat eller offentlig navlesnorsstamcellebank, er det vigtigt, at man kontinuerligt arbejder på at optimere de involverede processer for at højne kvaliteten af de nedfrosne stamceller.

Det er baggrunden for, at StemCare og den finske offentlige navlesnorsstamcellebank har indledt et samarbejde, der primært fokuserer på erfaringsudveksling mellem de to lande.

Således var StemCares forskningschef Christophe N. P. Madsen tidligere på året på besøg hos Finnish Red Cross for at få et indblik i, hvordan finnerne, der siden 1997 har drevet offentlig navlesnorsstamcellebank, håndterer opsamling, behandling, nedfrysning og opbevaring. Og her til maj har en ekspert fra Finnish Red Cross aflagt tilsvarende succesfuldt besøg hos StemCare.

Baseret på erfaringerne fra disse indledende besøg forventer de to parter, at samarbejdet vil fortsætte i mange år fremover.