Nyhed fra

Epokegørende samarbejde skal fremskynde forskning i navlesnorsstamceller

Verdens største navlesnorsstamcellebank, Cord Blood Registry® (CBR®), og China Cord Blood Corporation (CCBC) – den første og største navlesnorsstamcellebank i verdens folkerigeste land – er netop gået sammen i et ambitiøst og strategisk forskningssamarbejde.

Det sker som en konsekvens af et erkendt kritisk behov for at fremskynde forskningen på navlesnorstamcelleområdet.

CBR og CCBC vil således fremover udveksle ekspertise, ressourcer og data vedrørende de opbevarede stamcelleportioner, samarbejde om udvikling af et register over arvelige sygdomme til CCBC og i fællesskab støtte kliniske forsøg med navlesnorsstamceller i både USA og Kina gennem gensidig øget adgang til afgørende forskningsresultater til glæde for det kliniske forskningsmiljø samt – ikke mindst – fremtidens patienter.

Derudover vil CBR og CCBC med det nye partnerskab kunne yde endnu bedre støtte af sygdomsramte familier på tværs af internationale og racemæssige skel.

De to navlesnorsstamcellebanker opbevarer tilsammen navlesnorsstamceller fra omkring 1 million nyfødte børn og tegner sig for næsten en fjerdedel af de 4 millioner navlesnorsstamcelleprøver, som ved udgangen af 2014 var opbevaret på globalt plan .

Link:
http://parentsguidecordblood.org/newsletters/
Marts 2015