Nyhed fra

Dansk stamcellebank ekspanderer til syd Sverige

Den danske stamcellebank, StemCare A/S – der som de eneste i Norden har specialiseret sig i at opsamle og opbevare stamceller fra navlesnoren i privat regi – har udvidet sine udenlandske aktiviteter til også at omfatte Sverige.

StemCare udvider nu aktiviteterne til også at omfatte Sverige – i første omgang Skåne. Det betyder, at danske jordemødre i StemCares beredskabsteam fremover også er klar til at tage rejsen over Øresund for at opsamle navlesnorsstamceller fra nyfødte, svenske børn.

”Vi er blevet godt modtaget og har allerede etableret et glimrende samarbejde med flere svenske hospitaler i Sydsverige. Der er en meget stor interesse for det private alternativ, som vi p.t. er de eneste i Norden, der kan tilbyde – og vores vagtberedskab er nu indrettet således, at vi meget hurtigt kan rykke til Sverige i forbindelse med en fødsel,” siger Lisbeth Juhl Christensen, adm. direktør i StemCare.

I modsætning til Danmark har Sverige allerede en offentlig stamcellebank med flere tusinde portioner navlesnorsstamceller. En offentlig stamcellebank fungerer nogenlunde som en blodbank, hvorfra alle patienter kan få hjælp – mens man som kunde i en privat stamcellebank har råderet over sine egne stamceller, som man selv eller ens familie kan få glæde af i forbindelse med sygdom.

”Sverige er jo et multietnisk samfund – og det kan være svært at finde et match i den offentlige stamcellebank til patienter med en anden etnisk baggrund end svensk. Derfor er der alene i den gruppe en stor interesse for at få opsamlet og opbevaret egne stamceller i privat regi, og vi har derfor også udarbejdet informationsmateriale på både svensk og arabisk,” fortæller Lisbeth Juhl Christensen.
StemCare har indtil videre etableret samarbejdsaftaler med hospitaler i Malmö, Helsingborg, Lund Ystad og Kristianstad:

”Vi har et rigtig godt samarbejde med hospitalerne og tilknyttede jordemodercentre, og det er alfa og omega, for det samarbejde udgør hele fundamentet for, at vi kan yde en optimal service over for de fødende kvinder og i det hele taget levere et produkt af høj kvalitet. Denne gode start gør, at vi har store forventninger til det svenske marked. Det betyder også, at vi er klar til at udvide processen med at udnytte vores base i København som et knudepunkt for yderligere ekspansion i Norden,” siger Lisbeth Juhl.

For yderligere oplysninger kontakt:
Adm. direktør Lisbeth Juhl Christensen
StemCare A/S – tlf. 7025 7121
Mobil 2722 1145