Navlesnorsstamceller

De bedste stamceller fås fra navlesnoren.

Der er millioner af stamceller i dit nyfødte barns blodbaner. Selv efter at navlesnoren bliver klippet, er der stadig stamcellerigt blod i navlesnoren. Det værdifulde blod kan opsamles fra navlesnorens vene. Opsamlingen er sikker, 100% smertefri og helt uden risiko for både mor og barn. De kan opbevares i årtier, fordi de efter behandling i vores laboratorie opbevares sikkert i flydende kvælstof. Der ældes dit barns stamceller ikke og de beholder alle deres særlige egenskaber og fordele.

 

Stamceller fra navlesnoren har et enormt potentiale. Beskyttes de rigtigt, er de tilgængelige hele livet og kan bidrage til at reducere skader og sygdomme i alle aldre. Fra nyfødt til alderdom - stamceller kan gavne reparationsprocesserne hele livet.

Det specielle ved stamceller fra navlesnorsblod

 1. Stamceller fra navlesnorsblod er unikke.
  Ens egne stamceller matcher perfekt alle ens vævsegenskaber. Stamcellerne er lige så enestående som et fingeraftryk og lige så individuelle som personligheden.
 2. Stamceller fra navlesnorsblod er unge.
   
  Stamceller fra navlesnoren er ikke forringede pga. ælde eller miljø. De er upåvirkede, delbare og vitale.
 3. Stamceller fra navlesnorsblod byder på masser af muligheder.
  Takket være deres udviklingspotentiale, kan de udvikle sig til en lang række celletyper. Stamceller danner fx. nye blodceller, kroppens immunsystem samt organerne.

Stamceller fra navlesnorsblod vil medvirke i fremtidens behandlingsform

Nye potentialer i sygdomsbekæmpelse"

I navlesnorsblod findes der utallige hårdtarbejdende, potente og vitale stamceller. På bare ni måneder skaber de et nyt menneske fra det befrugtede æg. Senere hjælper de igennem livet, som en reparationsmekanisme, der holder kroppen i gang.

For mange forskere er stamceller fra navlesnorsblod netop det råstof, som kan medvirke i bekæmpelsen af sygedomme, som hidtil har været vanskelige at behandle. Opbevaringen af navlesnorsblod kan derfor være en klog investering i dit barns fremtidige behandlingsmuligheder. Når du opbevarer dit barns navlesnorsblod i vores stamcellebank, ved du, at stamcellerne er til rådighed gennem hele livet. De er der altid, hvis dit barn får brug for dem.

Fordele ved stamceller fra navlesnorsblod

Stamceller fra navlesnorsblod og navlesnorsvæv er sande generalister. Et stamcelledepot kan være tilgængeligt hele livet og giver sikkerhed og tryghed. Hvis uheldet er ude, kan navlesnorsblod anvendes i forbindelse med forskellige medicinske behandlingsformer. Navlesnorsblodets stamceller er unikke, unge og meget fleksible.

Potentialet i navlesnorsblod
Den sikre vej til stamcelledepotet

Beskyt stamceller fra navlesnorsblodet med Vita 34

Vita 34 er Nordens mest erfarne stamcellebank, og du kan trygt stole på, at vi har medarbejderne og kompetencerne til at beskytte dit barns navlesnorsblod og navlesnorsvæv. For at du kan være helt sikker på, at dit barns stamceller står til rådighed i mange år frem, har vi udviklet vores helt egne processer og sikre materialer til opbevaringen.

Navlesnorsvæv - rig på værdifulde stamceller

Navlesnoren er livlinen mellem mor og barn. Den indeholder 3 blodkar, som barnets blod kontinuerligt strømmer igennem, for at ilt, nærigs- og affaldsstoffer kan blive udvekslet i moderkagen. For at blodkarrene kan modstå belastningerne og ikke går i stykker, er de omgivet af navlesnorsvæv, blandt andet en geléagtig masse kaldet Wharton’s Jelly, der beskytter og støtter.
Navlesnorens væv (Wharton's Jelly) indeholder mange mesenkymale stamceller og er derfor også interessant for stamcelleterapien. Når du opbevarer både navlesnorsblod og navlesnorsvæv, får du kraften fra stamcellerne i en dobbelte pakke.

Stamcellernes kraft i en dobbelt pakke - kun hos Vita 34
Forstå brugen af stamceller fra navlesnoren bedre

Navlesnorsblod i moderne lægevidenskab

Potentialet i stamceller fra navlesnorsblod eller navlesnorsvæv til behandling er enormt. I de kommende år forventer forskerne stadig flere banebrydende resultater og udvikling inden for stamcellebehandling. Vita 34 arbejder løbende på at udvide anvendelsesmulighederne med stamcellerne fra navlesnoren. I samarbejde med førende universiteter og forskningsinstitutter udforsker Vita 34 løbende nye behandlingsformer for type 1-diabetes, slagtilfælde, hjerteanfald og sygdomme i det hæmatopoietiske system.

Hvorfor navlesnorsblod og ikke knoglemarv?

Succesen af behandlingen med stamceller afhænger af cellernes alder. Stamcellerne ældes med os og kan beskadiges af sygdom og miljømæssige faktorer. Jo yngre de er, jo bedre de kan tilpasse sig og regenerere.

Nye undersøgelser viser, at visse aldersforbundne lidelser som åreforkalkning først forekommer, når stamcellerne er blevet for gamle. Til den tid kan de næsten ikke længere dele sig og fremme regenereringen. Skader repareres ikke længere eller kun meget langsomt.

Derfor foretrækker lægerne stamceller fra navlesnoren til medicinske behandlinger. I modsætning til stamceller fra knoglemarv, opsamles stamceller fra navlesnoren uden der foretages indgreb.

Transport, test og nedfrysning

Opsamlingen af navlesnorsstamceller indebærer ingen risici eller gener for mor og barn"

Det er nemt at få opsamlet stamcellerne fra dit barns navlesnorsblod. Når I planlægger at tage til fødestedet, ringer I til Vita 34’s vagtcentral. En af vores jordemødre kommer til fødestedet og under fødslen holder hun sig i baggrunden, så hun ikke forstyrrer. Så snart barnet er født og navlesnoren klippet over, tapper hun blodet fra dit barns navlesnor. Der er ingen gener eller risici for mor og barn.

Herefter bliver navlesnorsblodet transporteret under sikre forhold til vores laboratorium i Leipzig i Tyskland. På laboratoriet bliver det i løbet af få timer undersøgt af bioanalytikere og frosset ned til minus 180 grader.

Herefter er dit barns stamceller opbevaret under sikre forhold. Det er en unik reserve, der er klar til at blive taget frem, hvis der bliver brug for den.

Succes med stamceller

Allerede i dag bruger man stamceller fra navlesnorsblod som standardbehandling mod forstyrrelser i bloddannelsen som for eksempel leukæmi eller blodmangel. Stamceller hjælper også med at korrigere eller regenerere fejl i immunsystemet. Efter en svær kemoterapi fremmer stamceller fra navlesnorsblod også dannelsen af blod.

De mulige anvendelsesområder er dog endnu større: Læger har allerede brugt stamceller fra patienters eget navlesnorsblod ved individuelle behandlinger, medicinske og kliniske forsøg, autoimmunsygdomme (som fx. type I-diabetes, hjertesygdomme, neurologiske skader fx. hjerneskader i den tidlige barndom) og erhvervet høretab. På lang sigt mener forskere, at stamcelleterapi kan være en mulighed for at lindre følgeskader fra hjerteanfald og slagtilfælde. Dette gælder også for behandling af degenerative sygdomme i knogler, bindevæv og led. Forskningsprojekter er allerede i gang med lovende resultater.