Familien Sjøstein,

“En oplevelse for livet”

Familie Sjøstein

Den professionelle, men hjemlige atmosfære i den private jordemoder– og fødeklinik, Storkereden, overbeviste Louise og Thomas Sjøstein om, at det var her, de skulle føde deres første barn.

Den 9. november 2015 kom Anna til verden. Hun blev født på den private jordemoder- og fødeklinik Storkereden i Slagelse og fik ved samme lejlighed opsamlet sine navlesnorsstamceller.

Storkereden, der har klinikker flere steder på Sjælland, er Danmarks første private jordemoder- og fødeklinik og ejet af jordemoder Louise Zielinski. Klinikken lægger vægt på at skabe et trygt og nærværende graviditets-, fødsels- og barselsforløb med kendt jordemoder, der giver kommende forældre tryghed, tillid til og tro på egen formåen og egen krop i den store proces, en graviditet sætter i gang.
For Thomas og Louise Sjøstein, der bor på et landsted i nærheden af Næstved, var netop disse faktorer udslagsgivende for deres valg af jordemoder og fødested. Og i dag fortryder de ikke et øjeblik, at de valgte Storkereden.

 

Ikke bare et nummer i rækken

I en rolig, professionel og hjemlig atmosfære tilbyder Storkereden et skræddersyet graviditets- og fødselsforløb, der blandt andet omfatter graviditetsyoga og 3D-scanninger samt personlig rådgivning og information om emner, som traditionelle offentlige fødeklinikker endnu ikke orienterer om – herunder muligheden for opsamling af den nyfødtes navlesnorsstamceller. Alle kommende forældre får tilknyttet en fast jordemoder, der i løbet af de mange konsultationer får et indgående kendskab til det enkeltes pars ønsker til og tanker om fødslen.

”Vi følte virkelig, at vi var i gode hænder fra start til slut,” husker Louise.

”Selvom vi ankom til fødslen midt om natten, tog Storkeredens jordemoder imod os med åbne arme og kram. Det hele var meget hjemligt, og atmosfæren og den ro, der prægede stedet, smittede af på os begge. Fødselsforberedelserne var også helt unikke. Det var som at være inviteret inden for i et privat hjem, hvor vi fik tilbudt te og kage, mens vi fik en masse praktiske informationer og mødte andre kommende forældre. Det var rigtig hyggeligt og et forum, hvor man kunne stille spørgsmål og få svar lige ud af posen,” fortæller hun.

”Stedet emmede af overskud,” supplerer Thomas. ”Og den personlige kontakt betød, at vi ikke følte os som et nummer i rækken. Der blev sat tid af til os og vores kommende barn.”

 

Trygge rammer

Også under selve fødslen, blev der taget varsomt og professionelt hånd om parret.
Kl. 2 om natten, da Louise kunne mærke, at det var ved at være tid, kørte de ind på fødeklinikken, hvor jordemoderen forinden havde gjort klar med afspændingsmusik, levende lys, varme og vejledning. Thomas blev sat i en sofa i dagligstuen med en kop kaffe, så Louise kunne få ro til at koncentrere sig om sin vejrtrækning.

”Min jordemoder tog sig af mig og var hele tiden opmærksom på, om jeg havde brug for noget. Jeg kunne bare sige til, hvis jeg havde brug for noget at drikke eller massage af lænden,” siger hun. ”Jeg følte mig fuldstændig i centrum og meget tryg.”

I forbindelse med en af jordemoderkonsultationerne havde Storkereden gjort opmærksom på muligheden for opsamling af navlesnorsstamceller – en mulighed, som Louise og Thomas valgte at sige ja til. Så da fødslen nærmede sig, adviserede Thomas StemCare, der nåede frem i god tid til at opsamle stamcellerne fra Annas navlesnor.

”Også den del forløb fuldstændig udramatisk. StemCares jordemoder hjalp til med fødslen af moderkagen og tappede blodet. Også hun var rolig og professionel, og hun fortalte mig løbende, hvad hun gjorde, hvilket var rigtig rart”, fortæller Louise.

 

Beslutningen om opbevaring af navlesnorsstamceller

”Vi var faktisk taknemmelige over at blive gjort opmærksomme på, at vi skulle huske at tage stilling til, om vi ville gemme Annas navlesnorsstamceller, for vi ved fra andre, at den information langt fra er en selvfølge at få. Det betød, at vi fik læst en masse om emnet på nettet og i aviserne, som skrev en del om det lige på det tidspunkt. Det, vi har læst, har givet os en tro på, at der er et stort behandlingspotentiale i stamceller, og vi vil gerne holde den mulighed åben for Anna, hvis hun en dag skulle blive ramt af en sygdom, der kan helbredes med egne navlesnorsstamceller. De 19.000 kroner, det koster, svarer til cirka 1.000 kroner om året over 18 år. Det svarer til dét, vi giver for vores hundeforsikringer om året”, pointerer Thomas.

 

En god følelse i maven

Efter fødslen fik Louise og Thomas besøg af deres jordemoder fra Storkereden, der havde samlet en lille mappe med alle oplysninger fra hele graviditets- og fødselsforløbet.

”Hun gav mig mappen, og vi gik den igennem sammen og fik en god snak om fødslen og alle de tanker og følelser, der gennemstrømmer én i løbet af sådan en proces. Det var godt at få snakket det hele igennem en gang til og gav en smuk afrunding på en fantastisk og meningsfuld oplevelse, som vi alle tager med os ind i fremtiden,” slutter Louise.